آشنایی با پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی |
معرفی نقش علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی در طول تاریخ:
آغاز فعالیت های کشاورزی، آغاز یک جامعه متمدن است. عواملی مانند تغییرات آب و هوایی و افزایش جمعیت در عصر هولوسن منجر به تکامل کشاورزی شد. در دورانی که «عصر برنز» نامیده میشود، کشت محصولات کشاورزی و اهلی کردن حیوانات منجر به تغییر سبک زندگی انسانهای خردمند اولیه از شکار و جمعآوری شد.
سرانجام، از طریق شیوه های کشاورزی، مردم توانستند با استفاده از پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی، جوامع شهری را از طریق ایجاد سکونتگاه های دائمی گسترش دهند. در حدود 7000 سال قبل از میلاد، زراعت نشان دهنده گذار مردم از سبک زندگی عشایری به سبک زندگی ساکن نوسنگی بود.
کشاورزی نوین را می توان به عنوان مجموعه ای از کشاورزی فشرده و در مقیاس بزرگ یا کشت زمین از طریق کشت تک محصولی، استفاده از نیروی کار تخصصی و استفاده از طرح آبیاری سازمان یافته تعریف کرد. کشاورزی نوین را می توان در فعالیت های سومری ها در حدود 5500 سال قبل از میلاد ردیابی کرد.
کشاورزی نوین به شدت به استفاده از روش های علمی پیشرفته بستگی دارد. این روش های علمی بیشتر بر پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی متکی هستند. آشکار است که شیمی از طریق تولید آفتکشها، کودها و آنتیبیوتیکها نقش مهمی در دست یابی به پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی و به حداکثر رساندن عملکرد محصولات دامی و محصولات زراعی داشته است. شاخه ای از شیمی که نقش موثری در تولید این مواد شیمیایی و حصول پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی دارد، شیمی آلی نامیده می شود.
برای بیش از نیم قرن، استفاده از شیمی آلی گام مهمی در راستای رسیدن به پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی، کشف راهبرد های تولید مواد غذایی و حفاظت از محصولات کشاورزی برای زراعت بوده است. بنابراین، شیمی نقش مهمی در کشاورزی ایفا می کند. این بخشی جدایی ناپذیر از فتوسنتز است که تولید محصولات کشاورزی را به حداکثر میزان ممکن رسانده است. این پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی می توانند نتایج قابل توجهی را در ارتباط با اقتصاد و محیط زیست به ارمغان آورند.
تاثیر انتخاب شیوه های پایدار شیمی سبز در کشاورزی:
در کشاورزی، اتخاذ شیوههای پایدار از جمله شیمی سبز، در راستای مقابله با تغییرات آب و هوایی، افزایش حاصل خیزی خاک، رسیدن به پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی و بهبود کنترل آفات و تغذیه محصول حیاتی است و در نتیجه به امنیت غذایی و کاهش ضایعات کمک میکند. هدف این است که بازده تولید بالاتر را در کنار پاکیزگی محیط زیست به ارمغان آوریم.
شیمی سبز یکی از شاخه های نوین علم شیمی است که بر اهمیت حفاظت از محیط زیست و سازگاری با آن تاکید دارد.
شیمی سبز فناوری های پاک تر را برای تولید سازگار با محیط زیست کالاها و خدمات ضروری رواج داده است. این فناوریها برای کشاورزی پایدار، به حداقل رساندن اثرات زیستمحیطی، دست یابی به پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی و افزایش کارایی محصول حیاتی هستند. تنوع زیستی انعطافپذیری سیستم کشاورزی را افزایش میدهد و به تعادل اکولوژیکی و تنوع محصول کمک می کند.
عوامل موثر بر پیشرفت:
عوامل اجتماعی مانند درآمد، تحصیلات و فرهنگ به طور قابل توجهی بر انتخاب های غذایی و دست یابی به پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی تأثیر می گذارد. پذیرش کشاورزی پایدار به طور قابل توجهی توسط ترجیحات مصرف کننده هدایت می شود که مستقیماً بر شیوه های کشاورزی تأثیر می گذارد.
این محتوا ارتباط متقابل بین کشاورزی پایدار و حفاظت از اکوسیستم را بررسی می کند. هدف این است که مروری بر پیشرفتهای فعلی در این زمینه ارائه شود و از این طریق تصمیم گیری های آگاهانه انجام شود و راهبرد های مؤثر ابداع شود.
پیشرفت فناوری، به ویژه در مناطق نیمه خشک، بازدهی را افزایش می دهد و اثرات زیست محیطی را به حداقل می رساند؛ که نشان دهنده تغییر به سمت پایداری است که تحت تأثیر سیاست های دولتی و سازمان هایی مانند سازمان جهانی کشاورزان است.
نیاز به کاهش دادن و محدود کردن کودهای مضر مانند نیتروژن مصنوعی برای سلامت محیط ضروری است. اثر هم افزایی نوآوری های فناورانه، سیاست ها و آگاهی مصرف کنندگان در ترویج تولید مواد غذایی پایدار بسیار مهم است. تاکید شده است که تعامل بین رفتارهای مصرف کننده و روش های کشاورزی رعایت شود. نوآوری فناورانه، پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی، سیاست و آگاهی مصرف کننده در کنار هم تولید پایدار مواد غذایی را تقویت می کنند.
هدف اولیه پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی، به حداقل رساندن اثرات مضر زیست محیطی و بهداشتی مواد شیمیایی است. در کشاورزی، این کار به معنای اتخاذ روش هایی است که هم سازگار با محیط زیست هستند و هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند. روش های متداول کشاورزی، مانند کشت تک کشت و آبیاری بیش از حد، اثرات مخربی بر محیط زیست به ویژه بر سلامت خاک و منابع آب داشته است.
نقش مهم کشاورزی در انتشار گازهای گلخانه ای جهانی به خوبی مورد بررسی و پژوهش واقع شده است. چالشهای مداوم ناشی از تغییرات آب و هوایی، همراه با پیشرفت فناوری، ضرورت بینش معاصر را در مورد کشاورزی پایدار برجسته میکند. به طور خاص، تهدیدات تغییرات آب و هوایی برای امنیت غذایی و رفاه کشاورزان، ضرورت اجرای شیوه های پایدار را برجسته می کند.
در تصویر فوق نمای کاملی از نحوه تاثیر انتشار گاز های گلخانه ای روی محیط زیست را مشاهده می کنید.
بررسی نقش علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی در جهان آینده:
از آن جایی که جمعیت جهان تا سال 2050 حدودا به 9.7 میلیارد نفر میرسد، پیشرفت های علم شیمی در زمینه صنعت کشاورزی خصوصا در ارتباط با روشهای کشاورزی پالایشی برای کاهش ردپای کربن ناشی از تولید محصول و برآوردن نیازهای عملی پایدار بسیار مهم است. به عنوان مثال، شیوه های پایدار در لهستان اثربخشی خود را در برابر تغییرات آب و هوایی نشان می دهد.
مطالعات نشان می دهد که روش های متعددی برای استفاده مناسب از علم شیمی در راستای ارتقای کشاورزی وجود دارد.
در چین، ادغام فناوری های کم کربن در کشاورزی، انتشار گازهای گلخانهای را کاهش داده و کشاورزی سازگار با محیط زیست را ارتقا داده است. ترکیب اصول شیمی پایدار در کشاورزی برای سازگاری و انعطاف پذیری بخش حیاتی است. این امر فوریت و امکان گذر به راه حل های کشاورزی سبز تر را برجسته می کند.